De missie van Youth for Christ Brabantse Wal

Nederlandse jongeren behoren tot de gelukkigsten ter wereld. Toch blijkt uit tal van onderzoeken (2022) dat jongeren in Nederland juist nog nooit zo ongelukkig waren als nu. Ze kampen met eenzaamheid, depressie en verslaving, en ook zelfmoord komt veel voor.  Veel jongeren hebben het gevoel dat ze nergens bij horen, voelen de druk van social media, hebben een gebroken of instabiele thuissituatie of hebben te maken met huiselijk- of seksueel geweld. Dat raakt ons diep in het hart.

Youth for Christ gáát voor jongeren. Wij zoeken jongeren op, gedreven door Gods liefde. We bieden hen een plek waar ze veilig en geliefd zijn, bieden hen een luisterend oor en geven hen hoop en perspectief voor de toekomst.  Wij zijn waar zij zijn en werken niet incidenteel, maar vanuit relatie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie. Dat is dringend nodig, meer dan ooit.

Missionair jongerenwerk in Nederland

Youth for Christ Nederland is op meer dan vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. Brabantse Wal is een van deze locaties. Vanuit deze locaties ontmoeten wij tieners en jongeren op straat, op school, in onze jongerencentra en bij de MOPs (mobiele ontmoetingsplaats).

Hoe ziet dat eruit? De activiteiten die wij aanbieden verschillen per locatie, omdat we kijken naar de behoefte van jongeren in die regio. Op deze pagina vind je de activiteiten die wij in Brabantse Wal aanbieden.

Vaak spelen we een potje voetbal op pleintjes met jongens en organiseren we knutselmiddagen voor meiden van de basisschool. Daarnaast organiseren we inloopmomenten en activiteiten in onze jongerencentra waar jongeren kunnen gamen, poolen of chillen. Ook bieden we huiswerkbegeleiding en ondersteunen we jongeren als dat nodig is één-op-één met praktische zaken.

Met alles wat we doen coachen we tieners en jongeren op hun weg naar volwassenheid. Door wie we zijn en wat we doen, laten we hen zien Wie Jezus is. Op die manier bieden we hen hoop en perspectief.

Veelgestelde vragen

Kan ik Youth for Christ Brabantse Wal financieel steunen?

Kan ik vrijwilliger worden bij Youth for Christ Brabantse Wal?

Welke activiteiten bieden jullie aan voor jongeren in Brabantse Wal?

Voor welke jongeren in Brabantse Wal zijn jullie er?

Waarom is er een Youth for Christ locatie in Brabantse Wal?

Wat betekent 'missionair jongerenwerk'?

Hoe pakken jullie missionair jongerenwerk aan?